Tipovi držanja miša – u čemu je razlika?

Tipovi držanja miša - u čemu je razlika?

Tipovi držanja miša

Kada igraju igrice, igrači često brzo pričaju ili preporučuju proizvod za igre koji drugi mogu da koriste da poboljšaju svoje performanse, ili čak govore o različitim uređajima za igre. Međutim,na koji način tačno koristite taj proizvod da biste poboljšali svoje performanse, možda nije tako lako reći.

Danas ćemo razgovarati o različitim stilovima držanja miša io tome koji je najbolji za vas. Na kraju krajeva, vaša je odluka o tome kako ćete prihvatiti igru i pobediti! Uz to rečeno, pređimo na temu!

Tipovi držanja miša – U čemu je razlika?

Prvi put kada birate Fantech miš, to može sovesti do velike glavobolje! Toliko mnogo različitih stilova i dizajna, ali svaki ima svoju svrhu!

Hajde da zajedno pokušamo da rešimo dilemu, koji su to sve načini držanja miša i kako su oni različiti.

U momentu dok čitate ovo, nikad vam možda nije palo na pamet, na koji način držite svoj miš, ali ne brinite, i mi smo bili u toj poziciji. Definitivno niste sami u tome!

Ali ako stvarno želite da unapredite vaš gaming skil i uhvatite se u koštac sa  konkurencijom, onda znanje o različitim načinima držanja miša, može napraviti veliku razliku!

Tipovi držanja miša 1: PALM GRIP (ceo dlan)

Palm Grip trans

Ovo možda zvuči kao neki kung-fu potez ili nešto što ste čuli u nekom akcionom filmu. Medjutim, to je način držanja koji najviše ljudi koristi, shodno nekim izveštajima i istraživanjima. Ovo je najčešći način na koji prosečni korisnici drže svoj miš, a i mnogi gejmeri takodje!

Za palm grip (ceo dlan), “odmarate” celu ruku na gornjoj površini miša, sa dva prsta na prednjim tasterima i palcem na bočnim tasterima. U ovoj poziciji, vaša ruka vrši veći deo posla, što je idealno za velike pokrete mišem, nego za precizne pokrete.

Miš sa srednje-velikim oklopom, dimenzijama je preporučen da bi bili sigurni da će vaš dlan lepo da pokrije sve.

PREDNOSTI MANE
Opušten način držanja  – Odličan za dugačke partije

Jednostavna kontrola Control – Great for long gliding motions

Manje precizan od ostalih načina držanja.

Nije baš najkomforniji obzirom na položaj ruke.

Najbolji miš za Palm Grip!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fantech (@fantech_srbija)

Tipovi držanja miša 2: CLAW GRIP (kandža)

Claw Grip trans

Dalje imamo claw grip – kandžu. Držanje u kandžu – claw grip korisna je za brze reakcije i brzinu kretanja, što je čini popularnom za igre koje zahtevaju brze reakcije. FPS i druge igre sličnog tipa, sve do esporta – to je teritorija claw grip-a.

Kao što možete da pretpostavite po imenu, ovo držanje će vašu ruku učiniti da izgleda kao kandža koja drži miša. Vaš dlan se odmara na rubu miša, sa vaša dva prsta koja se uzdižu i odmaraju na dugmadima. Pošto nećete odmarati celu ruku na mišu kao kod palm grip, ovo držanje vam omogućava da stavljate manje težine na miš, što omogućava brža kretanja.

Ovo držanje najpogodnije je za miš sa niskom pozicijom grebena kako bi vašoj ruci bila što udobnije.

PREDNOSTI MANE
Brža pokretljivost
Stabilnije i preciznije od palm grip
Zlatna sredina između druga dva tipa držanja
Verovatno manje precizno
Veća verovatnoća naprezanja prstiju

Najbolji miševi za Claw Grip!

14 %
OFF
Originalna cena je bila: 3.499 RSD.Trenutna cena je: 2.999 RSD.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fantech (@fantech_srbija)

Tipovi držanja miša 3: FINGERTIP GRIP (prstima)

Fingertip Grip 4

Sada, ovo može izgledati čudno, ali vam obećavam, definitivno nije. Iako ovo može biti najteži tip držanja za savladati, on daje najbrže reakcije – ako to učinite pravilno.

Sa ovim tipom držanja, vaš cieli dlan ne dodiruje miša uopšte, za razliku od drugih načina držanja. Samo vaši prsti dodiruju miša. Sa takvim minimalnim kontaktom, možete napraviti pokrete što je moguće brže. Međutim, može biti manje agilno i manje precizno, u zavisnosti od vašeg veštine sa držanjem miša.

Preporučuje se ultra-lagani miš za igranje sa ovim tipom držanja, posebno ako imate manje ruke.

PREDNOSTI MANE
Najbrži način držanja za najbolju reakciju
Brži klikovi na tastere
Težak za usavršavanje, shodno kompleksnosti
Manje agilan i precizan, u zavisnosti od nivoa veštine.

Najbolji miševi za Fingertip Grip!

11 %
OFF
Originalna cena je bila: 8.999 RSD.Trenutna cena je: 7.999 RSD.
7 %
OFF
Originalna cena je bila: 6.999 RSD.Trenutna cena je: 6.499 RSD.
7 %
OFF
Originalna cena je bila: 6.999 RSD.Trenutna cena je: 6.499 RSD.

Koji je najboiji tip držanja za tebe?

Tipovi držanja miša – najbolji način držanja miša…. je ona koju vi najviše volite!

Sve zavisi od tipa miša koji koristite i sa čim se osećate udobno. Možda ćete imati koristi od isprobavanja novog tipa držanja, ali možda ćete se osećati udobnije sa držanjem koji koristite već nekoliko godina.

Sa MOBA i nekim FPS igrama, potrebno je da reagujete što brže, što znači da fingertip grip ili claw grip može biti bolja od palm grip. Međutim, možda ćete doživeti više preciznosti i preciznosti sa palm grip, ako ste se već navikli na nju.

Navikavanje na nove načine držanja, može biti teško kada ste već navikli na ono što već znate i koristite godinama. Ako želite da unapredite svoju igračku veštinu koristeći drugi tip držanja, preporučujemo da prvo isprobate claw grip jer nije previše različita od palm grip-a. Može biti teško preći direktno sa palm grip na fingertip grip, zato i to imajte u vidu. Tako da od vas zavisi koji će vam tipovi držanja miša najviše odgovarati, ili tip…

Pogledajte celu ponudu miševa na našem sajtu: FANTECH MIŠEVI

Zapratite nas na društvenim mrežama:
instagram.com/fantech_srbija
facebook.com/fantech.rs
tiktok.com/@fantech_srbija