Kako koristiti Fantech slušalice na Playstation 5!!!

Kako koristiti Fantech slušalice na Playstation 5!!!

Fantech slušalice na PS5

Pre nego što kupiš slušalice koje ćeš koristiti na svom Playstation-u, važno je da se uveriš da će ispravno funkcionisati, kako bi izbegao bilo kakvo razočarenje!
Ne brini, mi smo olakšali, tako da znamo koji od naših tipova slušalica će raditi na Playstation-u i kako da ih povežeš!

Bez obzira da li želiš 3,5 mm, USB, Bluetooth ili druge slušalice, Imamo za tebe rešenja!

Slušalice sa 3,5 mm konektorom – Fantech Valor MH86

Valor MH86 Headset

Od samog početka, sve naše slušalice koje koriste konektor od 3,5 mm savršeno će raditi na bilo kojoj konzoli, bez obzira da li su PS5, PS4, XBox…
Sve dok povežeš 3.5 mm konektor na tvoju konzolu ili na kontroler (kao što je ulaz za slušalice IN na PS5 i PS4 kontroleru), onda će raditi savršeno!

Konzola će automatski prepoznati slušalice i možeš odmah da kreneš sa igrom.

Bluetooth slušalice – Fantech WH01

WH01 product

Na PlayStation 5, bluetooth slušalice se malo teže povezuju od 3,5 mm ili USB slušalica:
Iako PlayStation 5 ima bluetooth antenu, ona se koristi isključivo za kontrolere kako bi se osigurala stabilna veza.
Drugim rečima, PlayStation 5 ne podržava Bluetooth audio.

Da bi se ovo rešilo, korisnici mogu da kupe USB Bluetooth ključ, koji ima dugme za sinhronizaciju slušalica i priključivanje u prednji USB (za praktičnost) port na PS5.
Imajte na umu da normalan USB bluetooth ključ neće raditi, jer nema načina da povežete slušalice sa ključem, jer PS5 nema meni za podešavanja BT veze.

Vredi napomenuti da kada koristiš bluetooth slušalice za igranje na PlayStation 5, kašnjenje zvuka može varirati!.
To je zato što bluetooth nema nužno dovoljno propusnog opsega za istovremeno rukovanje zvukom visokog kvaliteta i visokokvalitetnim prenosom glasa.
Zbog ovog ograničenja, kvalitet zvuka možda neće biti tako kristalno jasan kao što bi mogao biti, ili kvalitet glasa ponekad može biti mrljav.

Slušalice sa USB priključkom – Fantech HG11, HG21, HG22, HG23…

HG11 headset

USB headsets are natively supported by the PS5, and will work after simply plugging them into the front USB port on the console. Just like the 3.5mm connector, USB audio works perfectly right out of the box.

However, there is a bit of tweaking you can do to get the best sound quality and volume. Take a look below at the section below this comparison area. Most notably, adjusting the volume in the PS5 menu, and ingame to get the full experience, as the PS5 handles audio a bit different than computers

Slušalice sa DRUGIM metodama audio povezivanja – 2,4 GHz, 3,5 mm audio+mikrofon, itd

Slušalice koje imaju konekciju od 2,4 GHz i USB priključak će raditi savršeno.
Jednostavno samo povežite USB sa prednjim portom PlayStationa5 i uključite slušalice (prema uputstvu) i odmah uđite u igru!
Slušalice koje imaju 3,5 mm audio+mikrofon konektor, koji je podeljen (TRS), gde su stereo audio i mikrofon na dva odvojena priključka, radiće na Playstation5, ali moraš uraditi nekoliko stvari.
Ako jednostavno povežeš 3,5 mm stereo audio priključak na port kontrolera, mikrofon neće raditi.
Da bi ovo rešio, trebao bi da kupiš 3,5 mm stereo + mikrofon „I-cable“ adapter, da pretvoriš dva odvojena kabla u 1 kabl. Onda možeš da uđeš u svoju igru i uživaš u zvuku!
Ako imaš drugu vrstu naših slušalica kao što su naše slušalice ili TWS, pošaljite nam e-poštu na support(at)fantech.rs u vezi sa povezivanjem sa PS5.

KAKO DOBITI NAJBOLJI AUDIO ZVUK Playstation5

Nakon što povežeš slušalice sa PS5, trebalo bi da prilagodiš podešavanja u meniju sistema PS5, kao i u igrici da biste obezbedili najbolje iskustvo slušanja.
U igri, jednostavno ideš do opcije podešavanja, koja je dostupna u većini igara, i podesite zvuk na slušalice ili prilagodite audio klizače tako da odgovaraju vašim zahtevima.

Za globalna podešavanja PS5 u glavnom meniju, postoji nekoliko podešavanja koja treba promeniti da biste dobili najbolje moguće iskustvo.

Prvo idite na podešavanja PS5 i idite do opcije menija „zvuk“. Dok ste u „zvuku“, podesite „InputDevice“ pod „Mikrofon“ da bude mikrofon slušalica. Zatim idite na „Podešavanje nivoa mikrofona“ i promenite ga na udoban nivo.

PS5 Settings 1

Zatim idite na “Audio Output”, i podesite “Output to Headphones”, na “All Audio”. Ovo podešavanje će poslati sav audio, uključujući voice chat i sve ostale zvuke direktno na slušalice.

Što se tiče opcije “Enable 3D Audio“, ona omogućava PS5’s native surround sound opciju. Međutim, neki korisnici su nam prijavili da 3D audio može biti lošeg kvaliteta za neke PS4 naslove, i / ili može biti slabije jačine u odnosu na standardni stereo zvuk. Ukoliko je zvuk na slušalicama tih, savetujuemo vam da ugasite 3D Audio.

PS5 Settings 2

Ukoliko ostavite 3D audio opciju uključenu, onda preporučujemo da podesite odgovarajući Audio Profile, odlaskom na opciju “Adjust 3D Audio Profile”, i odabirom pravog profila koji vama odgovara najbolje.

PS5 Settings 3

I poslednja stavka, idite na “Volume” opciju, i podesite jačinu zvuka na odgovarajuči nivo. Vredi napomenuti da ćete možda imati najbolji doživljaj ukoliko podesite zvuk na  100%, zbog načina na koji PS5 upravlja zvukom.

PS5 Settings 4

Uživajte u igrama sa našim slušalicama!

Pogledajte celu ponudu slušalica na našem sajtu: FANTECH SLUŠALICE

Zapratite nas na društvenim mrežama:
instagram.com/fantech_srbija
facebook.com/fantech.rs
tiktok.com/@fantech_srbija