Povrat novca i odustajanje od kupovine

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice fantech.rs smatra prodajom na daljinu (trgovina na malo putem pošte ili interneta).

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

U slučaju odustanka od ugovora, kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je poručeno vraćeno u istom stanju u kome je isporučeno odnosno nekorišćeno, neoštećeno i u originalnoj ambalaži.

Ukoliko ste nezadovoljni kupljenim proizvodom i zelite da ga vratite i da dobijete nazad svoj novac, imajte na umu, da kutija, kao i proizvod, moraju da budu neoštećeni, bez ikakvih tragova korišćenja. U suprotnom, nećemo biti u mogućnosti da odgovorimo na Vaš zahtev i proizvod će Vam biti vraćen. Takođe je potrebno popuniti izjavu o odustanku od ugovora koju možete preuzeti i priložiti ga uz proizvod koji se vraća.

Fantech PR je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac  (po članu 34 zakona o zaštiti potrošača u slučaju odustanka od ugovora, trošak povraćaja robe snosi kupac).

Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, po prijemu robe i utvrđivanju da na njoj nema novonastalih oštećenja, koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu.

Procedura za povraćaj sredstava – povrat novca

Kontaktirajte nas putem kontakt forme na sajtu ili na email adresu: office@fantech.rs sa JMBGom, brojem tekućeg računa, nazivom banke u kojoj je otvoren, Vašim brojem porudžbine i šifrom artikla koji želite da vratite.

Čim dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosledjena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Fantech.Rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Dokumenta koja možete preuzeti:

Obrazac o odustanaku od ugovora

Ugovor na daljinu

*Povrat novca se vrši iskljucivo na gore navedeni način i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini niti na bilo koji drugi način.

Vaš Fantech.rs

Pogledajte celu ponudu proizvoda na našem sajtu: FANTECH SHOP

Zapratite nas na društvenim mrežama:
instagram.com/fantech_srbija
facebook.com/fantech.rs
tiktok.com/@fantech_srbija